Ugrás a tartalomra
történész, szociológus

Az ELTE Gazdaság- és Társadalomtörténeti doktori programján szerzett PhD fokozatot és pályája kezdete óta az 1956-os Intézet, illetve az OSZK 1956-os Intézet – Oral History Archívum dolgozója volt. A 20. századi magyar jelenkortörténet érdekli. A holokauszt eseménytörténetével és utóéletével kapcsolatos tanulmányokat 2013 óta publikál. Az OSA Archívum szervezésében részt vett a Budapest100 (2011) és a csillagoshazak.hu (2014) honlapok létrehozásában és ezekhez kapcsolódó közösségi programok megvalósításában. Nemzetközi konferenciák rendszeres résztvevője. 2018-ban a washingtoni USHMM ösztöndíjasa volt. A Holokauszt Emlékközpont tudományos munkatársa. 2019-től a magyarországi zsidóüldözés fotóit összegyűjtő holokausztfoto.hu szerkesztője. Jelenleg a budapesti gettósítás személyes dokumentumait kutatja.

  • Történetgyűjtés: Oral History Gyűjtemények Magyarországon. AETAS 21. évfolyam, 2007/2. szám, 5-30.

  • Perek. A holokauszt tematizálásának példái a hatvanas évek magyarországi nyilvánosságában. In: Bónus Tibor; Lőrincz Csongor; Szirák Péter (szerk.) A forradalom ígérete? : Történelmi és nyelvi események kereszteződései. Budapest, 2014, Ráció Kiadó, 511-537.

  • Teljes publikációs jegyzéke az mtmt-n.

  • Oral History Collections on the Holocaust in Hungary. SHOAH: INTERVENTION METHODS DOCUMENTATION (SIMON) Paper: kovacs-lenart-szasz , 20 p.

  • Teljes publikációs jegyzéke az mtmt-n.